Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Κόλαφο» χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως μη νόμιμες τις αλλαγές των διοικήσεων στα νοσοκομεία ο αντιπρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ψυχική υγεία την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο κ. Πολάκης, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το δικαστικό ράπισμα που δέχτηκε η απόφασή του να ξηλώσει παράνομα τους διοικητές των νοσοκομείων, είπε τα εξής αμίμητα: ότι επί υπουργίας μου έγινε η επιλογή των διοικητών από έναν αλφαβητικό κατάλογο με αναλογία 4-2-1. Θέλω, λοιπόν, να ενημερώσω ότι επί υπουργίας του προκατόχου μου κ. Λυκουρέντζου ψηφίστηκε νόμος και έγινε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος. Δεν υπήρξε καμία επιλογή από κανέναν αλφαβητικό κατάλογο. Απλώς με αλφαβητική σειρά είχαν τοποθετηθεί ανά υγειονομική περιφέρεια εκείνοι που είχαν κάνει αίτηση και είχαν περάσει τη διαδικασία της προεπιλογής».

«Η απόφαση του ΣτΕ, που είναι κόλαφος για τον κ. Πολάκη, γεννά για το ελληνικό Δημόσιο τεράστιο πρόβλημα αποζημιώσεων. Όλα αυτά τα είχαμε πει στον κ. Πολάκη, γιατί ήταν προφανής η παρανομία. Ο κ. Πολάκης θα πληρώσει αυτές τις αποζημιώσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την τσέπη του ή θα τις φορτώσει στον Έλληνα φορολογούμενο;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης