Ως «μια Ελληνίδα πολιτικό πρόθυμη να αντικρίσει τον λαό» παρουσιάζει την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η εφημερίδα «New York Times» στη σαββατιάτικη έκδοσή της.

Οι «NYT» σημειώνουν ότι «η εκλογή της κας Δούρου αποτελεί μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή της, με 50,8% των ψήφων, σοκάρισε το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην προεκλογική εκστρατεία της νέας περιφερειάρχου Αττικής τονίζοντας ότι η «μικροκαμωμένη και ξανθιά» κα Δούρου ακολούθησε «αμερικανικού τύπου» προεκλογική εκστρατεία, πηγαίνοντας «πόρτα σε πόρτα», κάτι που «οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί αποφεύγουν από φόβο μήπως πέσουν θύματα επίθεσης από εξαγριωμένους πολίτες».

Στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, καταγράφονται βιογραφικά και πολιτικά της στοιχεία, ενώ υπογραμμίζεται ότι η κα Δούρου επιθυμεί να δημιουργήσει έναν «οικονομικότερο και λειτουργικότερο» χώρο εργασίας, μια «ανοικτή και λειτουργική διακυβέρνηση, χωρίς διαφθορά και υπόγειες συμφωνίες που αποτελούσαν τρόπο ζωής» στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κα Δούρου θεωρεί πως η αξιολόγηση αποτελεί ένα σημείο έναρξης της περικοπής θέσεων εργασίας και ότι γίνεται για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της χώρας, και αρνείται να παραδώσει τους φακέλους τους» προστίθεται στο άρθρο.

Τέλος, η εφημερίδα «New York Times» σημειώνει ότι «σε πρόσφατη ομιλία της, επισήμανε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή για εργαζομένους που είπαν ψέματα για τα πτυχία τους. Αλλά ο εντοπισμός τους είναι δική της δουλειά. Στο γραφείο της, είπε, ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες ενάντια σε οκτώ υπαλλήλους, υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την περίοδο του προκατόχου της».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης