Αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας ζητεί ο Μ. Σουλτς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 10:25
Αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας ζητεί ο Μ. Σουλτς
«Σαφές παράδειγμα της αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας» θεωρεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς το περιεχόμενο των διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσαν στον Τύπο.

Ειδικότερα, ο Σουλτς, απαντώντας σε επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ανέφερε ότι «η συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα είναι ένα σαφές παράδειγμα την αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνει πως «η (νεοσυσταθείσα) Ομάδα Εργασίας (για το ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να προσπαθήσει να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς και να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες μέσω των οποίων διεξάγονται ο διαπραγματεύσεις είναι διαφανείς».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε θέσει στον Μάρτιν Σουλτς το ζήτημα της στάσης του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση και την πολιτική αστάθεια που τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

Ο κ. Παπαδημούλης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου μεταξύ άλλων είχε τονίσει πως «χρειάζεται από την πλευρά μας μία ενιαία και σαφής στάση απέναντι σε κινήσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειές μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Εκβιαστική κρίνουν τη στάση του ΔΝΤ οι Έλληνες

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 10:44