«Αύξηση 28% στα δάνεια μέσω ΕΣΠΑ»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 20:24
«Αύξηση 28% στα δάνεια μέσω ΕΣΠΑ»
Αύξηση 28% κατέγραψαν το Νοέμβριο τα δάνεια που δόθηκαν μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τις τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης μετά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την αξιοποίηση των εργαλείων ρευστότητας.

Ο κ. Χατζηδάκης συμπλήρωσε πως «πλέον οι εγκρίσεις δανείων έχουν φτάσει στα 913 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που ήταν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Επομένως υπάρχει μια πρόοδος. Σημείωσα όμως, προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ότι από την πλευρά της αγοράς υπάρχει δίψα για ρευστότητα. Και έλαβα τη δέσμευση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τους ίδιους και πιο γρήγορους ρυθμούς, τους αμέσως επόμενους μήνες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Γ. Ζανιάς δήλωσε τα εξής: «Απλώς να προσθέσω κι εγώ πως είναι πολύ ενθαρρυντικό, ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι χρηματοδοτήσεις. Τον προηγούμενο μήνα που ήμασταν πάλι εδώ νομίζω είχαν αυξηθεί κατά 12%, ενώ τώρα κατά 28%.

Αυτό είναι πολύ καλό διότι μιλάμε για μια διαρκή σχέση, όπου οι τράπεζες θα δίνουν συνεχώς και περισσότερα χρήματα στην αγορά και φυσικά τα εργαλεία, που είναι μαζί με τους πόρους του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα είναι τα πιο φθηνά για ρευστότητα στην αγορά. Τα επιτόκια είναι 3,5% με 4%, είναι πολύ χαμηλά».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 20:24