Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, τα έσοδα του ΙΚΑ για την απασχόληση παρουσιάζουν αύξηση τον μήνα Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για την «αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία κ.α.» στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο υπουργός τόνισε ότι η πολύ θετική εξέλιξη παρατηρήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα, μετά τον Σεπτέμβριο και συνδέεται άρρηκτα με την επιβολή του υψηλού προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Ενημέρωσε, παράλληλα, ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου έως την 31η Οκτωβρίου ανήλθαν σε των 5,9 εκατ. ευρώ. Εκτίμησε δε, πως ειδικώς στον τομέα του Τουρισμού, από τη νέα σεζόν θα παρατηρηθεί περαιτέρω συμμόρφωση των επιχειρηματιών στο μέτρο της ασφάλισης, με αποτέλεσμα περισσότερα έσοδα για το ΙΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως κινείται με ταχύτητα για να βελτιωθούν οι εισπρακτικές δυνάμεις του ασφαλιστικού συστήματος, εξήγησε πως δεν θα κάνει δεκτή καμία τροπολογία και ανακοίνωσε την κατάθεση -αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού- άλλου νομοσχεδίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που προέκυψαν από τη διαβούλευση.

Προανήγγειλε, ωστόσο, την κατάθεση δύο υπουργικών τροπολογιών με τις οποίες «κλείνει το παράθυρο μέσα από το οποίο γινόταν η εισφοροδιαφυγή», βελτιώνεται η υφιστάμενη ρύθμιση των ασφαλιστικών ταμείων και ενισχύονται οι ελεγκτικούς μηχανισμούς του ασφαλιστικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης