Αυστηρή ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για τα συνθήματα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 16:34
Αυστηρή ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για τα συνθήματα
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, για τα ρατσιστικά συνθήματα των «Ράμπο» του Λιμενικού στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πήρε άμεσα θέση για τα όσα ακούστηκαν από το στόμα των βατραχανθρώπων, τονίζοντας σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει μία ιστορική μέρα μνήμης, ενώ χαρακτηρίζει «ανεγκέφαλους» τους ανθρώπους αυτούς.Η υπουργική ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κου Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος φώναξε ακραία ρατσιστικά συνθήματα, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.

Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.

Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα.»


Διαβάστε επίσης:

Τα συνθήματα της ντροπής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, 02:38