Το δικό του αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε το πρωί της Κυριακής μέσω συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα απάντησε στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είπε λίγες ώρες νωρίτερα «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα μπορούσαμε» λέγοντάς του πως «αν πατήσει το πόδι του στα Ίμια θα έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται» διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας και τόνισε «Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. ..Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με πολύ υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με ηρεμία, με σωφροσύνη αλλά και με αποφασιστικότητα».

»Να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ» πρόσθεσε και εξήγησε, πως η χώρα μας δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα αναφέροντας «τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θυμηδία».

Θυμίζουμε, πως σε ίδιο κλίμα είχε κινηθεί το Σάββατο η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κατά του κ. Τσαβούσογλου με το ΥΠΕΞ να τονίζει ότι «δηλώσεις σαν αυτές του κ. Τσαβούσογλου ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ίμια θα το είχαν κάνει δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον δυτικό πολιτισμό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: “Αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια, θα το κάναμε”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης