Σε αυστηρούς τόνους απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους υπουργούς του κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου, τονίζοντας ότι οι όποιες υπουργικές ευθύνες δεν πρέπει να μετακυλίονται σε άλλους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για τον τρόπο λειτουργίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: 

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίσκεψη Πομπέο ενισχύει την εθνική μας γραμμή»

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, με αναφορά στις επιτυχημένες, όπως τις χαρακτήρισε, συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Τόνισε την ξεχωριστή σημασία της επίσκεψης αυτής που όπως είπε «ενισχύει και την εθνική μας γραμμή ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ταυτόχρονα απηύθυνε μήνυμα ενότητας επισημαίνοντας πως «τέτοιες στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και υπεύθυνοι διότι από αυτές τις εξελίξεις, αν έχουμε μία θετική εξέλιξη στα εθνικά θέματα, δεν κερδίζει η κυβέρνηση, κερδίζει η Ελλάδα».

Παρουσίαση νομοσχεδίων

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια  και ειδικότερα:

– Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως παρουσίασε το Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δια Βίου Μάθηση.

– Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσίασαν το νομοσχέδιο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα-μικροκινητικότητα».

-Ο Υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης και η Υφυπουργός κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασαν το νομοσχέδιο για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας

–  Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το νομοσχέδιο για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) 2019/1150 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών (online) υπηρεσιών διαμεσολάβησης.

– Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το νομοσχέδιο  για την κύρωση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

– Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

-Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε το ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης.

-Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων.

–  Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Άτομα με Αναπηρία.

–  O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτης Μηταράκης,  ενημέρωσε για  την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης.

– Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημέρωσε για την κήρυξη απαλλοτριώσεων ακινήτων, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση-επισκευή τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου».

– Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης παρουσίασαν πρόταση για  την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης