«Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 14:51
«Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν»
Για ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συλλογή απορριμμάτων, την υψηλή τεχνολογία, την πληροφορική, τον ιατρικό τουρισμό και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Ο Έλληνας υπουργός έκανε επίσης λόγο για τεράστιες συμπληρωματικότητες των οικονομιών Ελλάδας και Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι «αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Ο κ. Στουρνάρας έκανε ειδική αναφορά για τη συνεχή εκροή κεφαλαίων από τον ευρωπαϊκό νότο στον ευρωπαϊκό Βορρά και για τις διαφορές επιτοκίων που υπάρχουν υπέρ του δεύτερου, τα οποία όπως είπε, αποτελούν υφέρπουσα απειλή για την ευρωπαϊκή ενότητα.

Δήλωσε προσηλωμένος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κάνουμε το σωστό και παρά τα λάθη βρίσκουμε λύσεις».

Αναφερόμενος τέλος, στο πρόβλημα της ρευστότητας, το οποίο χαρακτήρισε ως βασικό παράγοντα ανάσχεσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αυτό τώρα θα αποκατασταθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ για την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 14:55