Αγγελής: «Συγκεκριμένα δημοσιεύματα εξυπηρετούν σκοπιμότητες προς όφελος εμπλεκομένων»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 13:00
Αγγελής: «Συγκεκριμένα δημοσιεύματα εξυπηρετούν σκοπιμότητες προς όφελος εμπλεκομένων»

Για παραποίηση του περιεχομένου της μαραθώνιας κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, κατηγορεί τον Τύπο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής υποστηρίζοντας ότι συγκεκριμένα δημοσιεύματα «εξυπηρετούν σκοπιμότητες προς όφελος εμπλεκομένων».

Λίγες ημέρες μετά την επίμαχη κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής  για τις καταγγελίες περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Αγγελής στρέφει τα βέλη του, αυτή τη φορά, όχι σε βάρος των συναδέλφων του εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς αλλά σε βάρος συγκεκριμένων εντύπων και sites, χωρίς όμως να προσδιορίζει σε ποια αναφέρεται.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος παραιτήθηκε από εποπτεύων της έρευνας των εισαγγελέων  κατά της Διαφθοράς ξεσηκώνοντας τον «πόλεμο» για τους δικονομικούς χειρισμούς των συναδέλφων του στην υπόθεση της Novartis με παράλληλα «πυρά» σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου, ισχυρίζεται σε γραπτή δήλωσή του ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα επιδιώκουν να «αποδομήσουν» την κατάθεσή του για να στηρίξουν τους εμπλεκόμενους».

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«ΔΗΛΩΣΗ

του Ιωάννη ΑΓΓΕΛΗ, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου

Αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε έντυπα του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου ως δήθεν κατατεθέντων από εμένα για την υπόθεση NOVARTIS, κατηγορηματικά δηλώνω ότι, η αλήθεια και η πραγματικότητα για την εν λόγω υπόθεση, στον βαθμό που με αφορά εμπεριέχεται:

   α)στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 υπηρεσιακές αναφορές μου,

   β)στην από 12-9-2019 ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον του αντεισαγγελέως Α.Π. κ. Ζαχαρή,

   γ)στην τριήμερη ένορκη κατάθεσή μου ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Βουλής των   Ελλήνων,

  δ)στις από 21-11-2019  έγγραφες εξηγήσεις μου προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 Σέβομαι την ελευθερία του τύπου, πλην όμως οφείλω να δηλώσω ότι, ερμηνείες και διαρροές επιλεγμένων  και επιμέρους στοιχείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας (και μάλιστα πριν υπογράψω τα πρακτικά της ένορκης κατάθεσής μου) σε συγκεκριμένα έντυπα και sites, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εξυπηρετούν σκοπιμότητες και στοχεύουν στην παραποίηση της αλήθειας, προς όφελος συγκεκριμένων – εμπλεκομένων προσώπων».  

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 13:01