Παρουσία του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

«Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη, πολλή φρόνηση και σύνεση σε ό,τι λέμε και ότι κάνουμε» είπε ο αρχιεπίσκοπος, μόλις ολοκλήρωσε την τελετή αγιασμού, ενώ δεν πλησίασε τα κοινοβουλευτικά έδρανα, αλλά «έρανε» τους βουλευτές από τη θέση όπου βρισκόταν μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτησε δια χειραψίας σχεδόν όλους τους Ιεράρχες ενώ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας είχε συνοδεύει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης.

Στα πρώτα υπουργικά έδρανα, και δίπλα από τον πρωθυπουργό κάθισαν κατά σειρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα ήταν οι προτροπές του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, νωρίτερα, προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο ήταν αυτό το… σύντομο τετ α τετ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Πηγή φωτό: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης