Την ανάγκη διμέτωπου αγώνα κατά του νεοναζισμού και του μνημονίου επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ταυτόχρονα, ο Νότης Μαριάς αναφερόμενος στην κυβερνητική τροπολογία η οποία προβλέπει την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων, ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ψηφίσουν «παρών». 

Και αυτό διότι όπως υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων πρέπει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Να γίνεται μετά από έκδοση καταδικαστικής απόφασης του οικείου Ποινικού Δικαστηρίου κατά των εμπλεκομένων βουλευτών ή έστω τουλάχιστον μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος και την επιβολή προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικά Ποινικής Δικονομίας.
2. Η απόφαση αναστολής χρηματοδότησης του ελεγχόμενου πολιτικού κόμματος να λαμβάνεται από την Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και αφού έχει προηγηθεί σχετική λήψη απόφασης για άρση ασυλίας των εμπλεκομένων βουλευτών του εν λόγω κόμματος.
3. Να αφορά αποκλειστικά και μόνο, πράξεις που εμπίπτουν στο έγκλημα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικά για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η αναφορά της τροπολογίας και στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικά περί τρομοκρατίας πρέπει να απαλειφθεί ενόψει της ευρύτητας της εν λόγω διάταξης την οποία μπορεί να αξιοποιήσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, για το χτύπημα των αντιμνημονιακών αγώνων και κινητοποιήσεων του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού.

Παράλληλα, ο κ. Μαριάς επέρριψε ευθύνες στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για την άνοδο της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι: «Η Χρυσή Αυγή πατάει αυτή τη στιγμή πάνω στη διάλυση της χώρας που έχετε φέρει εσείς, με την πολιτική σας του πρώτου μνημονίου, με τη συγκυβέρνηση του Παπαδήμου και συνεχίζεται αυτή η διαδικασία σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τους δίνετε κάθε ευκαιρία να πατήσουν, να σπεκουλάρουν και να παρουσιάζονται ως δήθεν αντιμνημονιακοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης