Στην καθημερινή επιβεβαίωση, «εν τοις πράγμασι», των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται, σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, η επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να παραδώσει την έδρα της Αχαΐας στην οποία εξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου. Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε να παραδώσει την έδρα του αφού ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να δώσει σειρά διαλέξεων με αντικείμενο την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για εύκολη και ισοπεδωτική προπαγάνδα που ασκήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια, προσπάθεια στην οποία περιλαμβάνεται, στην ανακοίνωση και ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτηρίζεται «απών», όπως και πολλοί άλλοι από την «εθνική προσπάθεια», αλλά και ότι βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπλάνησης και συγκάλυψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρεται επίσης πως αν δεν υπήρχε η «τιτάνια προσπάθεια» των τελευταίων ετών, «την ώρα που κάποιοι λιποτακτούσαν, σήμερα δεν θα υπήρχε βήμα για να ομιλούν».

Ο κ. Μιχελάκης, προστίθεται, «προσφέρει κακές υπηρεσίες στην κυβέρνηση την οποία υποτίθεται στηρίζει με την ψήφο του», και υπογραμμίζεται ότι «είναι κατανοητή η θλίψη του που γεννά παραφροσύνη». Τονίζεται επίσης ότι «δεν είναι εύκολο για όλους να στηρίζουν συνειδητά αυτά που λυσσαλέα μάχονταν χθες» και το μόνο που τους απομένει, είναι «η λάσπη εναντίον της τότε κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου». Κι αυτό, επισημαίνεται γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ότι «δεν υπήρχε καλύτερος εναλλακτικός δρόμος».

Όσο για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στο Χάρβαρντ, τονίζεται ότι σε ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο «από τους σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών, της διακίνησης των συμφερόντων», μια τέτοια πρόσκληση θα αποτελούσε τιμή για κάθε Έλληνα πολιτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης