Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο διαμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ειδικότερα, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που εκφράστηκαν από Αθήνα και Λευκωσία, αλλά και από τις Βρυξέλλες, για τις τουρκικές γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου, ο Ακάρ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η Τουρκία «ως εγγυήτρια δύναμη (σ.σ. στην Κύπρο) είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

χθες το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι «οι δραστηριότητες της Αγκυρας στον τομέα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βασίζονται στα νόμιμα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Είχαν προηγηθεί, η τοποθέτηση της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, που έκανε λόγο για «παράνομες δραστηριότητες», αλλά και ανάλογες ανακοινώσεις από το ελληνικό και το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης