Διπλή δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και προς τον ΣΕΒ άσκησε, σήμερα, κατά την ομιλία του, στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέκρινε τη μεν κυβέρνηση για επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, τους δε βιομήχανους για την απουσία τους από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον ΣΕΒ για την απουσία του από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. «Η άρνηση της συζήτησης για τον καθορισμό των μισθών και των όρων εργασίας δεν βοηθά κανένα. Δε συμβάλλει στην ανάπτυξη, βαθαίνει το διχασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στους βιομηχάνους, τονίζοντας ότι «η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που παίρνει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας και ανθρωπιστικής κρίσης και πρόσθεσε ότι από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε αν δε συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως μέχρι χθες».

«Η χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας, «χρειάζεται ριζικές ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για να αποφύγει την ολική καταστροφή» σημειώνοντας ότι «ευθύνη απέναντι στη χώρα και στις επόμενες γενιές έχουμε όλοι, πολιτικά κόμματα και παραγωγικές δυνάμεις».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης