«Οι προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση και πρόσθεσε πως «θα διασώσουμε το πολιτικό σύστημα αν από τη συμμετοχή, περάσουμε στη συνευθύνη».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «απαιτούνται δημοσιονομικά πλεονάσματα, μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις πρωτογενείς δαπάνες και να φτάσουμε τους στόχους μας». Μάλιστα, υπογράμμισε πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι πολιτική μείωσης των δαπανών του δημοσίου, αύξησης των δημοσίων εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης διότι η φοροδοτική αντοχή των φορολογουμένων έχει εξαντληθεί και επίσης χρειάζονται γενναίες αποκρατικοποιήσεις. Δεν κατανοώ γιατί ένα ακίνητο που μένει επί δεκαετίες έρημο και ανεκμετάλλευτο πρέπει να αποτελεί δημόσια περιουσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, τόνισε πως «ενώ τα μηνύματα για την κρίση υπήρχαν, εμείς ακολουθήσαμε την οδό της ασωτίας και όταν μπήκαμε στο ευρώ αποκτήσαμε τη δυνατότητα εύκολου δανεισμού με ευρωπαϊκά και γερμανικά επιτόκια, τον οποίο στρέψαμε στην κατανάλωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης