«Αξιοποιούμε, δεν εκποιούμε δημόσια γη»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 12:56
«Αξιοποιούμε, δεν εκποιούμε δημόσια γη»
Την άμεση αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκάλεσαν οι συνεντεύξεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σ. Ντερούζ, σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης. Είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας».

Ενώ συνέχισε: «Είναι μια επιλογή που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη. Και τις αποφάσεις, για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος».

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι οι επιλογές του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες ήταν «το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 12:56