Και όμως, δεν πρόκειται για fake news. Νυν και πρώην υπουργοί ακόμη κι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις προσεχείς εκλογές!

Ανάμεσα σε αυτούς που διορίστηκαν, είναι  και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία μάλιστα καλείται να παρουσιαστεί σε εκλογικό τμήμα της Βόρειας Ελλάδας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι στενοί συνεργάτες τους όταν παρέλαβαν το έγγραφο του διορισμού τους σε διάφορα εκλογικά τμήματα, ανά την Ελλάδα,  στις επικείμενες εκλογές.

Η ίδια έκπληξη όμως κυριάρχησε και στον Άρειο Πάγο, στα αρμόδια τμήματα για τις κληρώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων , βλέποντας μεταξύ των ονομάτων των δικηγόρων και γνωστά πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία, ο Άρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει ή να εξαιρέσει κανένα πρόσωπο από τον κατάλογο που έχουν αποστείλει οι  Δικηγορικοί  Σύλλογοι της χώρας.

Όλα αυτά βέβαια προέκυψαν εκ παραδρομής καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες,  κατά λάθος, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι,  κατά τη σύνταξη των οικείων καταλόγων των μελών τους, συμπεριέλαβαν και ονόματα εν ενεργεία πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Χωρίς μάλιστα να υπάρχει ουδείς «αστερίσκος» περί κωλύματος κάποιου εκ των προσώπων αυτών για τη συμμετοχή του ως δικαστικού αντιπροσώπου, οι κατάλογοι έφτασαν στον Άρειο Πάγο για να ακολουθήσει η σχετική κλήρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και ύστερα, πολλοί πολιτικοί αλλά και  γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους όπως της δημοσιογραφίας, πήραν τους διορισμούς τους για διενεργήσουν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι την εκλογική διαδικασία. Μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των διορισθέντες με άλλους δικηγόρους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης