Αχτσιόγλου: Τα θετικά μέτρα της συμφωνίας θα ενισχύσουν την οικονομία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 22:13
 Αχτσιόγλου: Τα θετικά μέτρα της συμφωνίας θα ενισχύσουν την οικονομία
Στα θετικά μέτρα της συμφωνίας εστίασε η υπουργός εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της το βράδυ της Τρίτης τονίζοντας πως «θα ενισχύσουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

«Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζοντας ότι «περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά. Η περικοπή αυτή είναι κατά μέσο όρο 9%. Με το ταβάνι του 18% που τέθηκε διασφαλίστηκαν από τις περικοπές και εκείνοι που παίρνουν υψηλές συντάξεις κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων η προσωπική διαφορά ανέρχεται σήμερα ακόμη και στο 40 %».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η κα Αχτσιόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μέτρα της συμφωνίας και ειδικά στην επιδότηση ενοικίου κατά χίλια ευρώ το χρόνο. Το μέτρο αυτό, είπε, θα «πιάσει» όλους τους Έλληνες που είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο.

«Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Έφη Αχτσιόγλου μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη.

Η κυβέρνηση, όπως είπε «κατάφερε να αποτρέψει ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ όπως για παράδειγμα η ανταπεργία. Για τις ομαδικές απολύσεις η υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο απολύσεων ενώ τόνισε πως τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις τον Σεπτέμβριο του 18 μετά το τέλος του ισχύοντος Προγράμματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 22:13