Στο Πεδίον του Άρεως παρέθεσε την Τετάρτη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την κεντρική προεκλογική της ομιλία.

Η Αλ. Παπαρήγα ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, αλλά και στις πολιτικές της ΕΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ χαρακτήρισε «ανιστόρητη» την «ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό», πάνω στην οποία έχει στηρίξει την ιδεολογία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έκανε αναφορά στη δημοσκοπική άνοδο ακροδεξιών φασιστικών κομμάτων. Τόνισε πως το «δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός», προειδοποιώντας πως νέα «θύελλα μέτρων είναι προ των πυλών».

Όσο για την «πρόταση για κυβερνητική συνεργασία» από τον Αλέξη Τσίπρα, η γ.γ. του ΚΚΕ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσημαίνοντας πως «είναι προεκλογική μπλόφα για υποκλοπή ψήφων, για υποκλοπή ελπίδων». Μάλιστα, καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα πως«ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού». «Ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί και στις πρώτες γραμμές θα είναι αυτοί που τώρα θυσιάζονται και φοβούνται», πρόσθεσε. Παράλληλα, διευκρίνισε αναφερόμενη στα κόμματα που μιλούν για αναδαπραγμάτευση με τους δανειστές, πως «δεν υπάρχει θετική αναδιαπραγμάτευση για τον λαό στην ΕΕ». Ενώ, διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην χάσει κι άλλα ο λαός ή για να κερδίσει έστω κάτι, ώστε να έχει επεξεργασμένα αιτήματα να διεκδικήσει» αυτά που του αξίζουν.

«Κάθε μέρα ο εργαζόμενος λαός, ο άνεργος, ο συνταξιούχος ακούει από τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. Από τα άλλα κόμματα ακούει ότι τώρα υπάρχει η ευκαιρία να σχηματισθεί μια κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, μια κυβέρνηση της αριστεράς, που θα διαπραγματευθεί μέσα στα όργανα της ΕΕ. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα ψεύτικα επιχειρήματα για το μπόνους των 50 εδρών και τις μονοεδρικές», τόνισε μεταξύ άλλων η γ.γ. του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανερχόμενη στο «ευρωπαϊκό όνειρο», η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως «για να μαντρωθεί ο λαός» προτάχθηκε «το ψεύτικο ευρωπαϊκό όνειρο, […] αλλά τώρα που βαθαίνει η κρίση» έρχονται στο φως «άλλα σχέδια».

«Την ανατροπή δεν θα την κάνει μόνο του το ΚΚΕ, την ανατροπή θα την κάνει ο πρωταγωνιστής λαός», τόνισε, ενώ ανέφερε πως «το πρώτο μάθημα που μαθαίνουμε στα φροντιστήρια του ΚΚΕ είναι ότι σας θέλουμε πρώτους και πρώτες στη θυσία και την ανιδιοτέλεια […] Κανείς δεν γεννήθηκε σοφός κι ανιδιοτελής».

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα:

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης