Αλ. Παπαρήγα: Βρεθήκαμε σε «απόσταση αναπνοής» από τις φλόγες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018, 12:50
Αλ. Παπαρήγα: Βρεθήκαμε σε «απόσταση αναπνοής» από τις φλόγες
Για την πρωτοφανή τραγωδία στην ανατολική Αττική από την καταστροφική πυρκαγιά μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στην περιοχή ανάμεσα στη Νέα Μάκρη και το Μάτι.

«Υπήρχαν βέβαια πολλά μέτωπα στην Αττική, αλλά είναι θέμα και πόσα μέσα διαθέτεις για να ρίξεις εκείνη τη στιγμή στη μάχη» ανέφερε η κα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, η οποία είναι κάτοικος Νέας Μάκρης.

«Ήλθα εδώ (στο Μάτι), διότι μας έστριψαν προς τα εδώ, καθώς εκείνη τη στιγμή η φωτιά πήγαινε στη Μαραθώνος» είπε η Αλέκα Παπαρήγα, για να προσθέσει: «Εκείνη τη στιγμή πυροσβεστικό δεν είδα».

«Βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες, μποτιλιαριστήκαμε» συνέχισε η κα Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι τελικά έφθασε στο Μάτι ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που είχαν πάρει και οι 26 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια κάηκαν.

«Εκείνη τη στιγμή είχαμε την τύχη να υπάρχει δίοδος και μάλιστα είδα έναν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Μαραθώνα, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος μαζί με έναν συνταξιούχο αστυνομικό προσπαθούσε να διευθετήσει την κίνηση των οχημάτων για να μην καούμε» ανέφερε η κα Παπαρήγα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018, 12:54