Από τα ελληνοτουρκικά ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ (που είναι σε εξέλιξη): ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο με τη γείτονα είναι διαρκής, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας εισαγωγικά, κάνοντας λόγο για έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για εσωτερικές εντάσεις στην Τουρκία, που πολλές φορές εξωτερικεύονται, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεπώς, έχουμε λόγο να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα επίσης να χτίζουμε συμμαχίες» ανέφερε, υπογραμμίζοντας στο σημείο αυτό την αξιοπιστία και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα έχει ισχυρότερες συμμαχίες παρά ποτέ, θυμίζοντας ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής όλες οι χώρες της Ε.Ε. συμπαραστάθηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Επιπλέον, υπογράμμισε τις τριμερείς συμμαχίες που έχει συγκροτήσει η χώρα μας με χώρες της περιοχής.

«Καταφέραμε να χτίσουμε πλέγμα σταθερότητας, αλλά, όταν όλοι οι υπόλοιποι θέλουμε να συνεννοηθούμε, μόνο η Τουρκία λέει ”δεν συζητώ” και κάνει κατά το δοκούν προκλητικές ενέργειες» υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτίμηση του πρωθυπουργού είναι πως είναι αδιέξοδη η τακτική της Άγκυρας, που δεν θα βοηθήσει τα σχέδιά της, και στο τέλος της ημέρας ο κ. Ερντογάν θα το συνειδητοποιήσει.

Πάντως, την ίδια στιγμή το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ήταν στην Αθήνα για συζητήσεις για τα ΜΟΕ, αφού και εκείνοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα, συμπλήρωσε.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης