«Με την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και της Ιόνιας Οδού, που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Άρτα ήρθε πιο κοντά στην πρωτεύουσα, αφού η απόσταση διανύεται σε περίπου τρεις ώρες, και ανοίγονται νέες προοπτικές για την περιοχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια του χαιρετισμού του σε συγκέντρωση κατοίκων της Άρτας.

Επί 40 χρόνια η Άρτα διεκδικούσε το αυτονόητο, μια Γεωπονική Σχολή και σήμερα έχει και τη Γεωπονική Σχολή με δύο Τμήματα και την ανωτατοποίηση του ΤΕΙ, με άλλα δύο Τμήματα, το οποίο έχει γίνει μέρος του Πανεπιστημίου Ηπείρου, είπε ο πρωθυπουργός. Έτσι η Άρτα με τέσσερα Τμήματα γίνεται μια φοιτητούπολη, όπως της αξίζει, προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση βρήκε χρηματοδοτικά εργαλεία για να ανακαινίσει και να δώσει ξανά στους πολίτες της Άρτας το Ξενία στο μεσαιωνικό κάστρο που ήταν για χρόνια εγκαταλειμμένο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγάλοι αναπτυξιακό έργο της οριοθέτησης του Αράχθου και της κατασκευής ενός ουσιαστικού αντιπλημμυρικού έργου. Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το Γεφύρι της Πλάκας. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στα Θεοδώριανα και ο δρόμος που θα περνάει από το χωριό του, το Αθαμάνιο», είπε ο κ. Τσίπρας, μπορεί να δώσει μια άλλη προοπτική στην περιοχή των Τζουμέρκων.

Όλα αυτά τα έργα σχεδιάστηκαν, έγιναν και υλοποιούνται σε μια δύσκολη για τον τόπο συγκυρία και αυτό δείχνει πως πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες χρειάζεται και η πολιτική βούληση. Με σχεδιασμό και εντιμότητα στη στη διαχείριση των δημόσιων πόρων μπορούν να γίνουν έργα πνοής για τους πολλούς.

«Για εμάς από τα Τζουμέρκα και την Ήπειρο πάνω από όλα είναι το κούτελο μας το καθαρό, πάνω από όλα είναι η εντιμότητα μας, η πίστη μας στις αξίες μας και στις ιδέες μας. Έτσι έχουμε μάθει να πηγαίνουμε μπροστά. Έχουμε τη δυνατότητα τώρα να δώσουμε πίσω όσα τους στέρησαν όλα αυτά τα χρόνιο κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία», είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Ήρθε η ώρα των πολλών. Εμείς, αν βρισκόμαστε εδώ, δεν βρισκόμαστε επειδή μας στηρίζουν κάποιοι κουμπάροι και παρακούμπαροι, ούτε εκδοτικά συμφέροντα, ούτε κάποια ισχυρά συμφέροντα, ούτε εκδοτικά μέσα ούτε ΜΜΕ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ μόνο γιατί σας στηρίζει ο ελληνικός λαός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα προεκλογικά κέντρα του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργου Ζάψα και της υποψήφιας δημάρχου Αρταίων Τζένης Ταπράντζη-Κοίλια και συνομίλησε μαζί τους για την πορεία προς τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κάθισε αρκετή ώρα σε καφέ στον κέντρο της Άρτας και μίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Σε όλη τη διαδρομή στον κεντρικό πεζόδρομο πολίτες περπάτησαν μαζί του. Στο χωριό Κορωνησιά μια ηλικιωμένη σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή για να του προσφέρει λουλούδια και να του ευχηθεί νίκη στις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης