Τη «βαθύτατη ανησυχία του για τις δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών», εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάρτησή του αναφέρει ο κ. Τσίπρας: «Με βαθύτατη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα. Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του, αποτελεί το τελευταίο δραματικό επεισόδιο σ’ αυτό το αιματηρό σίριαλ.

»Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία».

Γενικεύοντας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα… Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες, ανεξάρτητα από που προέρχονται και πόσους υψηλά ιστάμενους αγγίζουν. Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και όχι μια χώρα υπανάπτυκτη, όπου κυβερνά ο νόμος των όπλων και της νύχτας. Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης