Αλ. Τσίπρας: Ομόθυμα τα κόμματα απέρριψαν το κείμενο Γιούνκερ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 23:58
Αλ. Τσίπρας: Ομόθυμα τα κόμματα απέρριψαν το κείμενο Γιούνκερ
Ουσιαστικά ομόθυμα τα κόμματα απέρριψαν το κείμενο Γιούνκερ ως βάση συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ήταν το συμπέρασμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την τριτολογία του στη Βουλή με την οποία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να αποτελέσουν σημεία σύγκλισης, όπως τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα».

«Τις επόμενες μέρες θα δικαιωθεί η ελληνική στάση και θέση που είναι συνεπής και ρεαλιστική», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «δίνουμε μία μάχη για λογαριασμό του ελληνικού λαού και ολόκληρης της Ευρώπης. Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός δεν είναι απομονωμένοι. Δεν μιλώ μόνο για την παράταξη της Αριστεράς, αλλά για την πρωτοφανή διεθνή υποστήριξη που δεχόμαστε, όπως από τους 18 οικονομολόγους που δημοσίευσαν άρθρο στους Financial Times».


Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι συγκρούονται δύο στρατηγικές: «Η μία είναι της Ευρώπης της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Που δεν θα είναι το ίδιο μετά τις εκλογές γιατί η χώρα είναι σε πρόγραμμα. Αν ισχύει αυτή η λογική, πρέπει να σταματήσουν οι εκλογές σʼ αυτές τις χώρες και στις υπουργικές καρέκλες να κάθονται τεχνοκράτες», τόνισε και πρόσθεσε πως η δεύτερη στρατηγική είναι αυτή που θέλει την Ευρώπη «διχασμένη και πιστεύει στην τιμωρία».

Η εξέλιξη σε αυτή τη μάχη δεν αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως «είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι μία τιμωρία της Ελλάδας θα πλήξει μόνο την Ελλάδα και η επόμενη ημέρα θα είναι ίδια», και προειδοποιώντας ότι σύντομα θα αφορά την Ιταλία και την Γαλλία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, 01:19