«Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο», τιτλοφορείται ανάρτηση της ιστοσελίδας του πρωθυπουργού (primeminister.gr.), με την πρόσθετη επισήμανση, «επενδύουμε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας (…) η κυβέρνηση κάνει πράξη μια σειρά από μέτρα που αφορούν την ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο της προβολής του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός έχει αναρτήσει επίσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα τηλεοπτικό σποτάκι αναφορικά με τις πρωτοβουλίες για τον αγροτικό κόσμο. Συγκαταλέγεται στη σειρά των σποτ, υπό το γενικό τίτλο, «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», που καταγράφουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανα τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας μειώνεται κατά 1/3 η επιβάρυνση για τις ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο της συνταξιοδοτικής δαπάνης των αγροτών.

Με αυτή τη μείωση, μαζί με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγροτικούς συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες που υλοποιήθηκε με νόμο του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται μεγαλύτερη ανάσα στα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά στρώματα, που είχαν επιβαρυνθεί στα χρόνια των μνημονίων.

Επίσης, μπαίνει οριστικό τέλος στο καθεστώς παραχώρησης εκτάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς υπογράφτηκε η απόφαση, με την οποία από 1ης Νοεμβρίου λήγουν όλα τα καθεστώτα παραχώρησης που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις εκτάσεις ιδιοκτησίας του υπουργείου και ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση στους πραγματικούς παραγωγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είναι έτοιμος ο νέος χάρτης των μειονεκτικών περιοχών της χώρας μας, που διασφαλίζει τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης για τους κατοίκους της υπαίθρου τα επόμενα χρόνια. Ο νέος χάρτης επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στη διαβούλευση, η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης και ιδιαίτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης