«Εν μέσω μιας εθνικής κρίσης, ο πρωθυπουργός αντί να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και να παρουσιάσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης επιδίδεται σε επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «OPEN TV».

«Το σύνολο της αντιπολίτευσης έχει κρατήσει στάση ευθύνης, στηρίζοντας δύσκολα περιοριστικά μέτρα» υπογράμμισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντάς ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες ζητάμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ μόλις πριν λίγες εβδομάδες προτείναμε την δημιουργία μιας επιτροπή επιστημόνων κοινής αποδοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς σε μια χώρα χωρίς σημαντικό αντιεμβολιαστικό κίνημα, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να το δημιουργήσει» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «παλινωδίες» και «αναποτελεσματικά μέτρα που φέρνουν μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και κοινωνικού αυτοματισμού». Ο κ. Χαρίτσης έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Επανέλαβε επίσης τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «αποφασιστική επανεκκίνηση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό», «ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ», «αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ακόμη και τώρα βλέπουμε εικόνες από κάθε έλεγχο», «ασφάλεια στα σχολεία, που λειτουργούν με 27 μαθητές στην τάξη» και «δίκαια μέτρα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για μικροκομματικούς λόγους».

Σχολιάζοντας την στάση του πρωθυπουργού στον χθεσινό διάλογο με την Ολλανδή δημοσιογράφο, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι « ο κ. Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του και την δυνατότητά του να τοποθετηθεί για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα». Ενώ τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας εξηγήσει τι σημαίνει η φράση του ότι ΄στην Ολλανδία έχετε συνηθίσει να κάνετε ευθείες ερωτήσεις’. Εδώ τι είδους ερωτήσεις γίνονται;» διερωτήθηκε. «Το συμβάν έχει δημιουργήσει μεγάλο αντίκτυπο στα διεθνή Μέσα, καθώς δείχνει πώς αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την σχέση του με τον Τύπο» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Ένα κράτος δικαίου οφείλει σε αυτά τα ζητήματα να είναι διαφανές και ξεκάθαρο».

Δείτε την συνέντευξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης