Αλλαγές στις σχολικές επιτροπές με υπουργική απόφαση του Π. Σκουρλέτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 17:40
Αλλαγές στις σχολικές επιτροπές με υπουργική απόφαση του Π. Σκουρλέτη
Τροποποιήσεις σε οικονομικά θέματα των σχολικών επιτροπών προβλέπει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ειδικότερα, από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών Αρχών που θα προκύψουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, κάθε χρηματικό ποσό που εισπράττεται από τη σχολική επιτροπή θα κατατίθεται μέσα σε πέντε ημέρες από την είσπραξή του σε λογαριασμό τραπέζης. Η κατάθεση θα γίνεται στο όνομα της σχολικής επιτροπής και θα τηρείται βιβλιάριο καταθέσεων και αναλήψεων. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της σχολικής επιτροπής ορίζεται ένα άτομο διαχειριστής του τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο αναπληρωτής του, από τους οποίους θα διενεργείται κάθε ανάληψη από τις καταθέσεις τής σχολικής επιτροπής.

Στον διαχειριστή του τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να χορηγείται μπλοκ επιταγών, καθώς και κωδικοί χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικής τραπεζικής από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός. Αυτή η δυνατότητα ισχύει και για τον αναπληρωτή διαχειριστή κατά το χρονικό διάστημα της αναπλήρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 17:42