Τη βεβαιότητά του πως το κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία αλλάζει εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τονίζοντας «η οικονομία από τη βαθιά ύφεση έχει εισέλθει σε μια φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης».

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τον ρυθμό και την ένταση της ανάκαμψης -αν θα είναι 1,5% ή 2%- όμως κανείς πλέον, «ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση θέλω να πιστεύω, δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την αλλαγή τάσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «η έρευνα και η καινοτομία για την κοινωνία» που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «οι εξελίξεις αυτές υποστηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τερματισμό των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018, την επιτάχυνση του ειδικού καθεστώτος επιτροπείας που έχει επιβληθεί στη χώρα και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο νέο υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης με χαρακτηριστικά μια νέα παραγωγική ταυτότητα συμβατή με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, μια βιώσιμη οικονομική δομή με αύξηση της μεταποιητικής βιομηχανίας και των εξαγωγών στη σύνθεση του ΑΕΠ, μια ανάπτυξη συνεργασιών και πολιτικών για συγκεκριμένους κλάδους και μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

«Στο δικό μας σχέδιο, η αναβάθμιση της εργασίας καταλαμβάνει κεντρική θέση. Και αυτή είναι μία στρατηγική επιλογή. Στόχος μας είναι η αναπτυξιακή δυναμική να έχει την εργασία και τη γνώση στον πυρήνα της» επεσήμανε και συμπλήρωσε: «η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, δεν μπορεί να στηριχθεί στα συντρίμμια της εργασίας, αλλά στην αυξημένη απασχόληση, τις ποιοτικές και βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε ένα περιβάλλον σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων και θέσπισης κανόνων προστασίας τους από την εργοδοτική αυθαιρεσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης