Σαφές στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του τουρισμού έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, με θέμα η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας.

Ακολουθώντας την τακτική των συνυπουργών του, ο κ. Γερουλάνος περιέγραψε και αυτός με τα πλέον μελανά χρώματα τις πολιτικές που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση στον κλάδο του τουρισμού και υπογράμμισε ότι η νέα ηγεσία δεν θα επενδύσει σε ένα παρωχημένο μοντέλο τουρισμού, που μέχρι πρόσφατα ακολουθήθηκε και οδήγησε τον τουρισμό προς την «τέλεια καταιγίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό της κακής αισθητικής που κυριάρχησε στο παρελθόν, σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, είναι το γεγονός πως είχε τίτλο «ανακάλυψε τις αισθήσεις σου» αντί του «εκλέπτυσε τις αισθήσεις σου».

Ο υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου για την αλλαγή της επικρατούσας νοοτροπίας για τον τουρισμό και σημείωσε ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικονομικών του ΕΟΤ, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Στις άμεσες πρωτοβουλίες που θα λάβει η νέα ηγεσία, είναι η ενίσχυση του κλάδου και, όπως τόνισε ο κ. Γερουλάνος, δεν πρέπει να κρατάμε υγιείς επιχειρήσεις σε ομηρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αναδιοργάνωση υπηρεσιών, ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης