Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, για την αντιμετώπιση που έτυχαν οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη μεγαλόνησο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

Ο κ. Καραμανλής απαντώντας τόνισε ότι, “ο ρόλος της Κρήτης είναι πρωτοποριακός αλλά ο χαρακτηρισμός ότι η ανεργία στη μεγαλόνησο είναι σε έξαρση είναι αβάσιμος”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι “δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στην παραπληροφόρηση και δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις. Κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα των παραγωγών της Κρήτης να διεκδικούν. Η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών”.

Και αναρωτήθηκε “γιατί πρέπει να υπάρχουν τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας για να γίνει διάλογος;”.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως δεν υπάρχει στήριξη των αγροτών του νησιού, οι οποίοι οδηγούνται στην εξαθλίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς κανέναν λόγο προσβάλατε την ιδιοσυγκρασία του κρητικού λαού, έχει τρωθεί το φιλότιμο των αγροτών της Κρήτης. Αντιμετωπίσατε ένα λαό φιλόξενο και με φιλότιμο με χημικά και βία. Γιατί; Θέλατε να δώσετε ένα μάθημα στους αγρότες; Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη έμπρακτη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος.

Στο σημείο αυτό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ωραιοποίηση της κατάστασης.

«Νόμιζα ότι ήμουν βουλευτής Ηρακλείου, στην Κρήτη, αλλά εσείς παρουσιάσατε έναν άλλο τόπο, σε μεγάλο βαθμό άκουσα παραμύθια, νιώθω ότι εκλέγομαι σε άλλη περιοχή», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης