«Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του ”Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ, ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων» ξεκαθάρισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η απαλλαγή του «Χαμόγελου του Παιδιού» προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υποστήριξε ότι με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου επιχειρείται να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να βρεθεί ένας τρόπος επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

«Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ότι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν τα εν λόγω ιδρύματα μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι από τα οποία έχουν έσοδα και όχι για όσα χρησιμοποιούν για τον σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση για νομοθετική πρωτοβουλία για απαλλαγή φόρων από οργανώσεις όπως το ”Χαμόγελο του Παιδιού”» είπε ο Πάνος Καμμένος. Όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν απόλυτα συνεπές και παραδέχθηκε πως το κράτος -αν και ήταν υποχρέωσή του- δεν στάθηκε στο πλευρό αυτών των παιδιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης