Αλεξιάδης: Εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα - περιουσιολόγιο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 10:55
Αλεξιάδης: Εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα - περιουσιολόγιο
Εντός του 2015 θα έλθουν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και το περιουσιολόγιο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.

Εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία, διότι, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς».

Όπως είπε, έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον, όπου θα ληφθούν υπ’ όψιν οι εμπορικές αξίες.

Όσον αφορά στο αφορολόγητο, τόνισε ότι θα αυξάνεται με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 11:00