Αλέξης Τσίπρας: «Την Άνοιξη θα έχουμε άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, 01:06
Αλέξης Τσίπρας: «Την Άνοιξη θα έχουμε άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις»
Eκλογές νίκης για το λαό την Άνοιξη, βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για μία «κυβέρνηση σωτηρίας» με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιθυμεί και τη συμμετοχή αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Για προφανή αδυναμία στρατηγικής της κυβέρνησης Σαμαρά κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας «Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού» λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».

Στο ερώτημα αν βλέπει σύντομα εκλογές και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντέξει πολύ. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούν να συνεχίζουν για πολύ με αυτά τα παραμυθάκια και τους εκβιασμούς. Νομίζω ότι θα πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να μακροημερεύσει και να μην αποτελέσει σύντομη παρένθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει: «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά. Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη – με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές».


Επιμέλεια: Aννίτα Τριανταφυλλοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, 01:13