Αμανατίδης: Μνημείο αντίστασης το Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 16:07
Αμανατίδης: Μνημείο αντίστασης το Μουσείο του Ολοκαυτώματος
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τον εορτασμό της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία και την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι: «Υπάρχει ανάγκη για ένα σχολείο, στο οποίο η νέα γενιά θα διδάσκεται πώς να αντιστέκεται και θα μαθαίνει για τις φρικαλεότητες που υπήρξαν στο παρελθόν και στοίχισαν δύο Παγκόσμιους Πολέμους».

«Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, που πρόκειται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, δεν θα λειτουργήσει μόνο για να μπορεί κάποιος να δει και να θυμηθεί», τόνισε, υπογραμμίζοντας την εκπαιδευτική διάστασή του. «Αλλά και σαν σχολείο, το οποίο δεν θα επιτρέψει στις ψυχές των ανθρώπων της νέας γενιάς να μπει το δηλητήριο του φασισμού, του ναζισμού, της ξενοφοβίας και όλων αυτών, που είναι απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Ο κ. Αμανατίδης συμμετείχε σε συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα - ο οποίος το πρωί παρέστη, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα - με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 16:08