Απλή «εντύπωση», αποτελεί για τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, πως οι Έλληνες θεωρούν ότι οι Η.Π.Α έχουν ταχθεί ασυζητητί στο πλευρό της ΠΓΔΜ στο ζήτημα της διαφοράς για την ονομασία με την Ελλάδα. Μιλώντας στο 86ο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ που πραγματοποιείται στο Κολλέγιο Αθηνών, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, τόνισε πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλές, που όμως σκιάζονται μόνο από «διαφορές τακτικής και όχι στρατηγικής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Αναφορικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο Αμερικανός πρέσβης απέδωσε σε παρεξήγηση την αντίληψη που δημιουργήθηκε στους Έλληνες κατά την περίοδο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, για τη στάση της κυβέρνησης Μπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τη σύμμαχό τους Ελλάδα, υποστηρίζοντας το αίτημα ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ», δήλωσε  ο κ. Σπέκχαρντ, σημειώνοντας πως η αμερικανική στάση υπαγορευόταν από την αντίληψη πως η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα ευνοούσε τη σταθερότητα της περιοχής και άρα θα ήταν προς όφελος της Ελλάδας. «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης και θεωρούν πως συντονιστικό ρόλο έχει ο ΟΗΕ. Νομίζω πως μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας φέτος, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και αναπτυχθεί σχετική δραστηριότητα», σημείωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης