Σε ένα ιδιαιτέρως θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός, Νίκος Κοτζιάς, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Μπιν Τζασιμ αλ Θανί.
Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εστίασαν σε ζητήματα διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών επί ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον επιβοηθητικό και εποικοδομητικό ρόλο της χώρας μας για την επίλυση της κρίσης που έχει προκύψει μεταξύ των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Χωρών του Κόλπου, εκφράζοντας την ετοιμότητα να στηρίξει η Ελλάδα τις όποιες συναφείς προσπάθειες, εφόσον της ζητηθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο διμερές πλαίσιο, τονίστηκε η αμοιβαία βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων από το Κατάρ στην Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας μας για την συμβολή του Κατάρ στο ταμείο υπέρ των πυρόπληκτων.
Πηγή φωτό: eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης