«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική» διαβεβαιώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας πως «αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί σε περιστατικά ρατσιστικής βίας, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης».

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται, σήμερα, στην εφημερίδα «Danas» του Βελιγραδίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για 15 περιστατικά, όπου υπάρχουν ενδείξεις για χρήση βίας με ρατσιστικά κριτήρια από την πλευρά αστυνομικών εναντίον μεταναστών, ο κ. Δένδιας τονίζει: «Κανένας δεν θα απαλλαγεί των ευθυνών. Οι κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το νόμο είναι πολύ αυστηρές και οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί σε περιστατικά ρατσιστικής βίας αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης μέσα από την πειθαρχική επιτροπή που εξετάζει τις υποθέσεις».


Ερωτηθείς για τις εικασίες ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει μεγάλη αποδοχή στους κόλπους της αστυνομίας, ο κ. Δένδιας επισημαίνει: «Εάν κάποιος αστυνομικός έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, δεν μπορώ να το γνωρίζω και δεν δικαιούμαι να ομιλώ γι’ αυτό, εφόσον η συμπεριφορά του δεν επηρεάζει τη λειτουργία της υπηρεσίας ή δεν παραβιάζει το νόμο, αν κι εμένα προσωπικά ο πολιτικός λόγος του Κόμματος αυτού μού είναι ιδιαίτερα αποκρουστικός. Ωστόσο, αν ο αστυνομικός αυτός παρανομεί, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις αρχές της νεοναζιστικής ιδεολογίας, τότε θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σ’ αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι και κατηγορηματικοί». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης