Υπόθεση «Noor 1»: Διττή έρευνα για αναφορά Καμμένου διέταξε ο Αρειος Πάγος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 16:53
Υπόθεση «Noor 1»: Διττή έρευνα για αναφορά Καμμένου διέταξε ο Αρειος Πάγος
Διττή έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή την πολυσέλιδη αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμένος σχετικά με το σύνολο της υπόθεσης για το «Noor 1».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε ήδη στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά την αναφορά προκειμένου να ερευνηθούν ποινικά τα καταγγελλόμενα, ενώ παράλληλα η δεύτερη έρευνα αφορά τον εντοπισμό ευθυνών για δικαστικούς λειτουργούς, που ελέγχονται για παραλείψεις σχετικά με τις έρευνες για το ναρκοπλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά του ο υπουργός περιλαμβάνει νέα στοιχεία που φωτίζουν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης μεταφοράς της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών που κατασχέθηκε στη χώρα μας, ενώ κατονομάζονται συγκεκριμένα δικαστικοί και καταγγέλλεται διάπραξη αδικημάτων μεταξύ των οποίων η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπάρχει η αίσθηση, ωστόσο, που κυριαρχεί σε νομικούς κύκλους ότι η υπόθεση αυτή τελικά, ενδεχομένως λόγω της σοβαρότητας της και του πολυσχιδούς χαρακτήρα της, να ανατεθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απευθείας σε έμπειρο εφέτη-ανακριτή. Δεν αποκλείεται, όπως σημειώνουν οι παραπάνω νομικοί κύκλοι, η πρωτοβουλία αυτή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να εκδηλωθεί πολύ σύντομα. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 21:07