«Αναγκαία για την Ελλάδα η διαγραφή χρέους»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014, 00:51
«Αναγκαία για την Ελλάδα η διαγραφή χρέους»
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Guardian» έδωσε ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κορυφαίος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει μια ριζοσπαστική εξέλιξη της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

«Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις στην οικονομία και κοινωνία έχουν αποκλειστεί από την κυρίαρχη ρητορική του νεοφιλελευθερισμού. Ο λαός μάς δημιούργησε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κάθε ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και να το αντιμετωπίσουμε. Ό, τι κάνουμε θα γίνει στο πλαίσιο της παραμονής στην Ευρωζώνη» αναφέρει.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια καμπάνια φόβου για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες ώστε να σκεφθούν το χειρότερο αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν πιστεύει όλες αυτές τις συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) πια. Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι είναι αδύνατον μια χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη» προσθέτει.

«Δεν θέλουμε κανείς στην Ελλάδα να εργάζεται υπό συνθήκες που μοιάζουν με σκλαβιά τις οποίες δημιούργησε η λιτότητα. Υπάρχουν νέοι Έλληνες που εργάζονται για δύο και τρία ευρώ την ώρα σε πολλούς τομείς της οικονομίας» επισημαίνει.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Μηλιός σημειώνει ότι θα είναι σκληρές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλά προετοιμασμένος «μ’ ένα οπλοστάσιο επιχειρημάτων και όπλων».

Για το χρέος δηλώνει ότι «πάνω από το 50% χρειάζεται να διαγραφεί».

«Η λύση (της διαγραφής χρέους) που δόθηκε στη Γερμανία στη σύνοδο του Λονδίνου το 1953 είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για την Ελλάδα» συμπληρώνει.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014, 00:52