Σε σημερινή ομιλία της, σε συγκέντρωση υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων στο λεκανοπέδιο Αττικής η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είπε μεταξύ άλλων ότι η μείωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η ήττα τους στις εκλογές του Νοεμβρίου, είναι αναγκαία».

Ακόμη πιο σημαντικός, για την κ. Παπαρήγα, είναι ο απεγκλωβισμός των μαζών με πολιτικά και ταξικά κριτήρια, «ώστε στη συνέχεια να οδηγηθούμε σε ανατροπή των συσχετισμών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γενική Γραμματέας ανέφερε ότι υπάρχουν υποψήφιοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι που στην ουσία δεν είναι, καταδεικνύοντας τα ονόματα των κ.κ. Μητρόπουλου και Δημαρά, προειδοποιώντας ότι αυτό το σκηνικό «θα ενταθεί μετά τις εκλογές» και δίνοντας ως παράδειγμα το νέο κόμμα που ετοιμάζει η κ. Μπακογιάννη ή νέα σχήματα που θα εμφανιστούν στη θέση του έως τώρα ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Παπαρήγα, ότι το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά έχει ως στόχο την ηγεμονία στον χώρο της Αριστεράς. Στόχος του κόμματος είναι, πρόσθεσε η Γραμματέας του ΚΚΕ, η δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικοπολιτικού Μετώπου για την αλλαγή των συσχετισμών.

Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ακόμη ότι άμεσα ή έμμεσα επιχειρηματίες εμπλέκονται στα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων και επιχειρούν να διαμορφώσουν τους όρους του δεύτερου γύρου των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος της ομιλίας της, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε την σταθερή πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η θέση για λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο είναι πολιτική επιλογή που δεν αλλάζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης