Αναγκαίες οι αλλαγές στο Μνημόνιο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 19:16
Αναγκαίες οι αλλαγές στο Μνημόνιο
Σε συνέντευξή της, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, τόνισε την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα, προκειμένου να προωθηθούν αλλαγές στο Μνημόνιο

Σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής», η κα. Κατσέλη επισημαίνει πως υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, φαίνεται να κρατά «μικρό καλάθι» όσον αφορά τα αποτελέσματα της Εαρινής Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Πάντως υποστήριξε πως μέσα στο 2011 θα υπάρξουν αποφάσεις όσον αφορά το θέμα της επιμήκυνσης, το θέμα της μείωσης του επιτοκίου και την επαναγορά των ομολόγων.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τάσσεται σαφώς κατά των πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας πως το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, ενώ στήριξε ουσιαστικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τονίζοντας πως « τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο κάθε υπουργός διερευνούν και αξιολογούν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που ανοίγονται στην υλοποίηση του Μνημονίου, με γνώμονα τους στόχους και το περιεχόμενο της πολιτικής που προωθούν».

Η κα. Κατσέλη χαρακτηρίζει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους ελάχιστα ρεαλιστικά τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα ενώ ξεκαθαρίζει πως όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, δεν τίθεται κανένα θέμα νέας περικοπής μισθών και συντάξεων ή άλλων επώδυνων μέτρων πέρα όσων περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 19:18