Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, όμως αυτό δε συνεπάγεται εθνική συναίνεση, γιατί κάτι τέτοιο “απαιτεί εθνική στρατηγική και εκεί έχουμε πραγματικά πολύ δρόμο να διανύσουμε”, υπογράμμισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Όπως επεσήμανε η κ. Αναγνωστοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς ψήφισε και τον σχετικό προϋπολογισμό στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Έχουμε όμως ακόμα διαφωνία ως προς το τι εννοούμε ενεργητική πολιτική. Για εμάς ενεργητική πολιτική σημαίνει διεκδικητική πολιτική. Το γεγονός για παράδειγμα ότι δε συμμετέχουμε στη διάσκεψη του Βερολίνου είναι μια αποτυχία της ενεργητικής διεκδικητικής πολιτικής”, επεσήμανε.

“Θεωρούμε ότι η πολυδιάστατη πολιτική δεν έχει λάβει το εύρος που θα έπρεπε. […] Δε μπορεί να παίζεται η ιστορία της περιοχής μας, της Ανατολικής Μεσογείου και όλης της Μεσογείου εν γένει και η Ελλάδα να είναι απούσα. Πρέπει να είναι παρούσα γιατί την αφορά άμεσα”, κατέληξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης