«Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και το πολεμάμε» δήλωσε σήμερα από την Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, όπως, επίσης, τα «κόκκινα» δάνεια και το ασφαλιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε, δε, ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε πράγματα που θα πλήξουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα τις πιο ευάλωτες, γι’ αυτό ακριβώς είμαστε σε διαπραγμάτευση και το πολεμάμε».

Ερωτηθείσα σχετικά με τους συμβασιούχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η κα Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι «τους έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και μετά θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση, για να έχουν ένα ανθρώπινο εργασιακό καθεστώς».

Όσον αφορά στον εορτασμό της σημερινής ημέρας, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι «όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαστε σε μία περίοδο που χρειάζεται μεγάλη αντίσταση για να αντέξουμε και πιστεύω ότι εάν έχουμε αλληλεγγύη ο ένας με τον άλλον, θα τα καταφέρουμε ακόμα μία φορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επίσης, θέλω να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο» είπε, προσθέτοντας ότι «η αντοχή της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από την αλληλεγγύη που θα δείξουμε ο ένας για τον άλλον, η μία τάξη για την άλλη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης