Ανακάλεσαν την Ελληνίδα Πρέσβη στη Βιέννη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 15:12
Ανακάλεσαν την Ελληνίδα Πρέσβη στη Βιέννη
Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις καλεί η Ελλάδα την πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη, κ. Χρυσούλα Αλειφέρη, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η κίνηση αυτή στόχο έχει να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας.

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά καλείται στην Αθήνα η Πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη«Είναι σαφές ότι, τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των Αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους», επισημαίνεται.

Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

«Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, 19:49