Ανακοινώνει και ο Αντώνης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 09:58
Ανακοινώνει και ο Αντώνης
Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τη προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και από τον Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώνεται ο «πρώτος γύρος» της διαδικασίας αλλαγής της σκυτάλης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας –Μπακογιάννη, Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Ψωμιάδης- επί της αρχής έχουν συμφωνήσει να γίνει η εκλογή του προέδρου μέσω διαδικασίας με ψήφο από την κομματική βάση.

Η ημερομηνία που "παίζει" για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, είναι αυτή της 29η Νοεμβρίου.

Καθώς θεωρείται αδύνατο να υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο θα διεξαχθεί επαναληπτική διαδικασία στις 6 Δεκεμβρίου. 

Έως τότε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα έχει επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται τις προτάσεις να παρατείνει τον χρόνο παραμονής του στην προεδρία τουλάχιστον έως ότου υπάρξει διαδοχή.

Εν τω μεταξύ την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τη νέα εκλογική διαδικασία θα παρουσιάσει το βράδυ ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Σιούφας. Θα έχει βεβαίως προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σαμαρά.

Ο κ. Σιούφας ενημέρωσε ήδη τους υποψηφίους αλλά και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ότι το συνέδριο θα συνέλθει κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, αλλά θα μεταβληθεί από έκτακτο σε τακτικό, για να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση.

Όπως θα αποφασιστεί στο συνέδριο, δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού θα έχουν τα 600.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος από το 1974 έως σήμερα, ενώ θα δοθεί προθεσμία 10-15 ημερών για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν ως νέα μέλη και να αποκτήσουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου.

Στη συνέχεια οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων μελών θα σταλούν από τις κομματικές οργανώσεις στη Ρηγίλλης για να μηχανογραφηθούν και να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας ψηφοφορία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 10:12