Επίσημα υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα είναι στις εκλογές του Μαΐου 2019, ο νυν περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επικεφαλής της Παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α, που ανακοίνωσε σήμερα δημόσια της υποψηφιότητα του.

Ο κ. Γαλιατσάτος στη συζήτηση που ανέπτυξε, με εκπροσώπους των ΜΜΕ από το Ιόνιο, μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις που δέχθηκε η Περιφερειακή Αρχή. Για τον καθημερινό αγώνα που έδωσαν και δίνουν όλοι μαζί, τα εκλεγμένα στελέχη, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, ως προς την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την εδραίωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, από την τελευταία θέση, στις πρώτες θέσεις των απορροφήσεων για μεγάλα έργα, που όπως είπε «αναβάθμισαν τις υποδομές στο Ιόνιο, ενίσχυσαν, την επιχειρηματικότητα, την τοπική οικονομία, τη συνοχή των Ιονίων νήσων και του τουρισμού, που είναι και ο βασικός οικονομικός πνεύμονας της Περιφέρειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης αναφέρει ότι: «Έχουμε μπει στον πέμπτο και τελευταίο χρόνο της θητείας μας ως Περιφερειακή Αρχή. Η παράταξη μας η «ΑΝ.Α.Σ.Α», η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκητη Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά βρίσκεται σε μία χρονική στιγμή που ανασυντάσσει τις δυνάμεις της και εκτιμά το έργο το οποίο έχει συντελεστεί. Είναι αλήθεια ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια με τις ιδέες μας ως παράταξη επιδράσαμε στις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα στο Ιόνιο και η εκτίμησης μας είναι ότι αυτή η επίδραση είναι σε θετική κατεύθυνση. Κίνησε τα πράγματα με ένα τρόπο θετικό για τους πολίτες και για τον τόπο. Είναι προφανές ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι, δεν κάναμε ακόμα όσα είχαμε προγραμματίσει, όσα είχαμε προδιαγράψει, παρόλ’ αυτά θεωρούμε ότι τα βήματα προς τη θετική κατεύθυνση, προς το δρόμο της επιτυχίας είναι πολλά και σημαντικά και αυτά γίνανε παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες που είχε ο ίδιος ο μηχανισμός της Περιφέρειας και παρά την πολεμική που μας ασκήθηκε από συμφέροντα που κάθε φορά παρεμβάλλονταν στις διαδικασίες της καθημερινότητας και της πολιτικής που ασκούσε η Περιφέρεια».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «Είναι η στιγμή να πούμε ότι εμείς νιώθουμε, με τη συνείδηση μας, εντάξει. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Θεωρούμε ότι και αυτό είναι και το αποτύπωμα το οποίο υπάρχει στην τοπική κοινωνία. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία ευχάριστη στιγμή, γιατί θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, σε όλο το Ιόνιο, ότι η απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να συμμετέχουμε ως παράταξη, με τα ίδια χαρακτηριστικά και στις εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αυτή είναι η επιλογή μας και όπως λέμε πήραμε “ανάσα” και μαζί μας όλο το Ιόνιο, τα τέσσερα αυτά χρόνια από το 2014 έως το 2018 και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια πιο αισιόδοξοι και πιο δυνατοί. Αυτό που χρειάζεται να κατανοηθεί από όλους, είναι ότι η παράταξη θα συνεχίσει με τις ίδιες αρχές όπως διατυπώθηκαν το 2014, αρχές που τίμησε ο λαός των Ιονίων Νήσων με τη ψήφο του. Με αυτές τις αρχές στις αποσκευές και με την ωριμότητα και την εμπειρία των τεσσάρων χρόνων της διοίκησης θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης