Ανακοίνωση για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια περίοδο που πολλοί πόλεμοι μαίνονται διεθνώς, η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη αποτελεί πηγή εγρήγορσης και κινητοποίησης υπέρ της ειρήνης, του αφοπλισμού, της κοινωνικής και διεθνούς αλληλεγγύης.

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του από το παρακράτος, ο αντιστασιακός Γρηγόρης Λαμπράκης Ζει και διακηρύσσει «Ποτέ πια πόλεμος – Ποτέ πια φασισμός».

Στο πρόσωπο του Γρηγόρη Λαμπράκη τιμούμε τον βουλευτή της Αριστεράς, τον πεζοπόρο του Μαραθώνα και του Ολντερμάστον, τον αντιμιλιταριστή, τον πολυβαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ελλάδας στον στίβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξεχνάμε ότι η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη υπήρξε το έναυσμα για ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα δημοκρατικής αναγέννησης και κοινωνικής αφύπνισης στη χώρα μας, που βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στη νέα γενιά και ανακόπηκε από τη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Ο καλύτερος φόρος τιμής για τον Γρηγόρη Λαμπράκη είναι η συμμετοχή στους κοινωνικούς και αντιπολεμικούς αγώνες, η διεκδίκηση μιας άλλης Ελλάδας σε μια Ευρώπη απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης