Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 12:37
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) επισημαίνει ότι «για μια ακόμα χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Νερού βρίσκει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό, σχεδόν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη να στερείται εγκαταστάσεων υγιεινής και εκατομμύρια ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε χρόνο, λόγω έλλειψης νερού και υγιεινής, ενώ σε όσες χώρες η κάλυψη νερού αναφέρεται ως "καθολική" στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Ασία οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, υποχρεώνονται σε μεγάλες δαπάνες για να καλύψουν ως έναν βαθμό τις πραγματικές ανάγκες τους για πόσιμο νερό».

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται επίσης ότι «ταυτόχρονα ο έλεγχος και η διαχείριση των υδάτων, αποτελεί παράγοντα αντιθέσεων και ανταγωνισμών μεταξύ αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών κέντρων, που μπορεί να οδηγήσει σε πολεμικές αντιπαραθέσεις, ενώ χρησιμοποιείται ως πρόφαση για επεμβάσεις».

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική υδάτων της Ε.Ε. που έχει συνδιαμορφωθεί με όλες τις κυβερνήσεις, το ΚΚΕ σημειώνει ότι «διαχρονικά προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση και την απελευθέρωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 15:38