Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση, πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, σημείωσε.

Επεσήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέφερε πως οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής.

Επίσης, έκανε γνωστό πως στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης